Hvad er mindstelønningerne i de amerikanske stater i 2021

526

Mindstelønnen er det beløb, som en arbejdsgiver skal betale en medarbejder pr. time (hvis vi taler om USA) eller pr. måned (som det ofte er tilfældet i europæiske lande). Der er forskellige meninger om, hvorvidt mindstelønnen skal være en levestandardløn, et syntetisk tal til beregninger (som det er tilfældet i mange europæiske lande, når den f.eks. bruges til at beregne bøder eller statslige serviceafgifter), eller om den skal være en måde at bekæmpe “svedjelønsordningen” på.

I 2021 offentliggjorde Congressional Budget Office en rapport, der anslår, at en gradvis forhøjelse af den føderale mindsteløn til 15 dollars i timen i 2025 ville gavne 17 millioner arbejdstagere, men også reducere beskæftigelsen med 1,4 millioner (du kan læse denne artikel for at forstå mere).

Under alle omstændigheder er den føderale mindsteløn i USA fra oktober 2021 fastsat til 7,25 i timen. Og minimumslønnen for drikkepenge er fastsat til 2,13 USD i timen for arbejdstagere, der modtager mindst 30 USD i drikkepenge.

Desuden har nogle stater i USA fastsat mindstelønnen til under 7,25 dollars, f.eks. Wyoming og Montana, men arbejdsgiverne skal betale mindst 7,25 dollars i timen for arbejdsgivere, der er omfattet af Fair Labor Standards Act, skal betale den nuværende føderale mindsteløn på 7,25 dollars i timen.

De amerikanske stater efter mindsteløn 2021

Nedenfor er en tabel over mindstelønnen i de amerikanske stater, tabellen omfatter både mindstelønninger pr. time og minimumstiplønninger.

StatenMindstelønMindsteløn for drikkepenge
AlabamaIngen statslig mindstelønslov (7,25 USD for arbejdsgivere, der er omfattet af FLSA)$2.13
Alaska$10.34$10.34
Arizona$12.15$9.15
Arkansas$11.00$2.63
Californien14,00 USD (for arbejdsgivere med mere end 26 ansatte, 13,00 USD for andre)14,00 USD (for arbejdsgivere med mere end 26 ansatte, 13,00 USD for andre)
Colorado$12.32$9.30
Connecticut$13.00$8.23
Delaware$9.25$2.23
DC (Washington)$15.20$5.00
Florida$10.006,98 $ i timen
Georgien5,15 USD (7,25 USD for arbejdsgivere, der er omfattet af FLSA)$2.13
Hawaii$10.10$9.35
Idaho$7.25$3.35
Illinois$11.00$6.60
Indiana$7.25$2.13
Iowa$7.25$2.13
Kansas$7.25$2.13
Kentucky$7.25$2.13
Louisiana$7.25$2.13
Maine$12.15$6.08
Maryland11,75 USD (for arbejdsgivere med 15+ ansatte)/11,60 USD$3.63
Massachusetts$13.50$5.55
Michigan9,65 USD (for arbejdsgivere med mindst 2 ansatte)$3.75
Minnesota10,08 USD (arbejdsgivere med indtægter på over 500.000 USD)/8,21 USD (for arbejdsgivere med indtægter på under 500.000 USD)10,08 USD (arbejdsgivere med indtægter på over 500.000 USD)/8,21 USD (for arbejdsgivere med indtægter på under 500.000 USD)
MississippiIngen statslig mindstelønslov (7,25 USD for arbejdsgivere, der er omfattet af FLSA)$2.13
Missouri$10.30$5.15
Montana$8.75$8.75
Nebraska$9.00$2.13
Nevada$9.00$9.00
New Hampshire$7.25$3.26
New Jersey12,00 USD (ikke-sæsonbestemt, for arbejdsgivere med 6+ ansatte)/11,00 USD (for sæsonbestemt eller for arbejdsgivere med 5 eller færre ansatte)$4.13
New Mexico$10.50$2.55
New York$12.50$8.35
North Carolina$7.25$7.25
North Dakota$7.25$7.25
Ohio$8.80$4.40
Oklahoma$7.25$7.25
Oregon$12.75$12.75
Pennsylvania$7.25$2.83
Puerto Rico7,25 USD (ansatte omfattet af FLSA)/5,08 USD$2.13
Rhode Island$11.50$3.89
South Carolina7,25 USD (for ansatte, der er omfattet af FLSA, ingen statslig mindsteløn)$2.13
South Dakota$9.45$4.73
Tennessee7,25 USD (for ansatte, der er omfattet af FLSA, ingen statslig mindsteløn)$2.13
Texas$7.25$2.13
Utah$7.25$2.13
Vermont$11.75$5.88
Virginia$9,50 (for arbejdsgivere med 4+ ansatte)$2.13
Washington$13.69$13.69
West Virginia$8.75$2.62
Wisconsin$7.25$2.33
Wyoming$7.25$2.13

Hvilke stater har den højeste mindsteløn?

Den højeste mindsteløn findes i District of Columbia (15,2 dollars).

Den højeste mindsteløn i staten findes i Californien, som har en mindsteløn på 14,00 dollars i timen. Dog kun for arbejdsgivere med 26 eller flere ansatte.

Den stat, der har den højeste mindsteløn for alle ansatte, er Washington, som har 13,69 dollars i timen.

De fem største stater med hensyn til mindsteløn er:

  • Washington – $13.69
  • Massachusetts – $13.50
  • Californien – 13,00 USD (14,00 USD for arbejdsgivere med mere end 26 ansatte)
  • Connecticut – $13.00
  • Oregon-$12.75

Har den føderale mindsteløn forrang for statens mindsteløn?

Ja, hvis statens mindsteløn er lavere end statens mindsteløn (eller hvis staten ikke har en mindstelønslov), vil den føderale mindsteløn på 7,25 USD blive anvendt for de arbejdstagere, der er omfattet af Fair Labor Standards Act (FLSA).

Kan byen have en højere mindsteløn end statens mindsteløn?

Ja, byen kan have sine egne mindstelønsstandarder, som kan være højere end dem, der gælder i hele staten.

De 5 byer med den højeste mindsteløn er:

  • Emeryville, Californien – $17.30
  • Seattle, Washington – $16.69
  • Sunnyvale, Californien – $16.30
  • Mountain View, Californien – $16.30
  • San Francisco. Californien – $16.07

Hvilke stater har ikke en lov om mindsteløn eller har en lavere mindsteløn end den føderale mindsteløn?

Der er nogle stater, der ikke har nogen mindsteløn, eller som har en lavere mindsteløn end en føderal mindsteløn. Det omfatter bl.a:

  • Georgien
  • Iowa
  • Idaho
  • Indiana
  • Kansas
  • Kentucky
  • North Carolina
  • North Dakota
  • New Hampshire
  • Oklahoma
  • Pennsylvania
  • Texas
  • Utah
  • Wisconsin
  • Wyoming

Der er to stater med den laveste mindsteløn: Georgia (5,15 USD) og Wyoming (5,15 USD). Men du skal vide, at arbejdsgivere i disse stater, der er underlagt Fair Labor Standards Act, stadig skal betale det føderale minimum på 7,25 dollars.

Der er også Puerto Rico med en mindsteløn på 5,08 USD, men arbejdsgivere, der er omfattet af FLSA, skal betale det føderale minimum på 7,25 USD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here